Nilsiän Suomi100 tapahtumat

Tälle sivulle kootaan tietoa Nilsiässä tapahtuvista Suomi 100 juhlavuoden tapahtumista.

Voit ilmoittaa tapahtumat sähköpostiin
nilsian.pitaja@gmai​l.com
(myös kuva tai pdf- materiaali).


Kirjaa viestisi otsikkoon Suomi100 tapahtuma tai
täytä tämän sivuston oma tapahtumailmoituslomake
s
iirry lomakkeelle tästä

#suomi100
#nilsiä #nilsia

Nilsiän Suomi100 tapahtumat

Tälle sivulle kootaan tietoa Nilsiässä tapahtuvista Suomi 100 juhlavuoden tapahtumista.

Nilsiän Suomi100 tapahtumat

Tapahtuman nimi Tapahtumapäivä/ -päivät Kello ja paikka Lisätietoa
Uudet tapahtumat    

 

VALTAKUNNALLINEN SUOMI100-JUHLAVUODEN LUONNON PÄIVÄ la 20.5.

Kinahmi:
Nilsiän Luonnonsuojeluyhdistys järjestää kaikille avoimen keväisen linturetken Kinahmille. Lähtö klo 8.40 Nilsiän torilta kimppakyydeillä tai klo 9 Petronlammen rannalta. Oppaana retkellä on Tapani Mustonen, joka paikkakuntalaisena kertoo Kinahmin vaiheita ja lähihistoriasta. Mukaan retkelle kannattaa ottaa omat saappaat, omat kiikarit ja eväät.

Pisan luonnonsuojelualue:
Päivän tapahtuma on Metsähallituksen luontopalveluiden järjestämä Suo- ja metsäretki Pisalle. Päivän aikaan tutustutaan Pisan luonnonsuojelualueen vähemmän tunnettuihin puoliin, soihin, reittien ulkopuolisiin metsiin sekä soiden ennallistamiseen. Retken jälkeen kahvittelua ja keskustelua Lastukosken kyläyhdistyksen kodalla. Retkelle lähdetään Salmenpellon parkkipaikalta klo 11. Retkellä kuljetaan pääasiassa polkujen ulkopuolella ja paikon maasto on vaikeakulkuisia, joten retki ei sovellu pienille lapsille. Mukaan kannattaa varata vedenpitävät jalkineet (mielellään kumisaappaat), maastoon sopivat vaatteet sekä janojuomaa sekä pientä evästä. Retki päättyy noin klo 15.

la 20.5.2017

Kinahmi:
Lähtö klo 8.40 Nilsiän torilta kimppakyydeillä tai klo 9 Petronlammen rannalta.

 

Pisan luonnonsuojelualue:
Retkelle lähdetään Salmenpellon parkkipaikalta klo 11. Retki päättyy noin klo 15.

 
       
Menneet tapahtumat      
       
SUOMI 100 LUONTOHELMEÄ –ESITELMÄ Metsähallituksesta ympäristöpäällikkö Kaija Eisto esitelmöi Pohjois-Savon luontohelmikohteista torstai 16.3.2017   klo 18 Nilsiän virastotalon kahvio, 2. krs (Nilsiäntie 78) Järj. Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys, tied. 050 464 5458
Suomi 100 juhla Nilsiässä sunnuntai 12.3.2017 klo 10 Jumalanpalvelus Nilsiän kirkko (Kirkonmäentie 1), kirkon jälkeen kahvitilaisuus alakoululla.
klo 12 Suomi 100 juhla Nilsiässä, Nilsiän liikuntatalo (Matintie 18)
Ohjelma:
Juantehtaan soittajat, tervehdyspuhe: Tapio Tolppanen, Monologi: Antti Heikkinen, Juhlapuhe: Mirja Ryynänen, Musiikkiesitys piano: Aaro Rossinen, Lauluesitys: Matti Taskinen, Yhteislaulu: Maamme
Vapaa pääsy
Järjestää: Nilsiän Petäjäsaari toimikunta
Linkki menoinfo
Mainos
Itsenäisyyden Juhlavuoden 2017 avaus,
Teemalla: Hetki kulttuurin ja kahvin parissa
perjantai 6.1.2017 klo 9-14, Nilsiän Museolla
(Simolantie 41)    
Järjestäjä: Nilsiän Kotiseutuyhdistys ry.
Luonnon päivä Lastukoskella lauantai 4.2.2017 klo 12-16 Lastukosken uimaranta Järjestää: useita toimijoita Lisätietoa Savon Sanomien menoinfo linkki
        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloitteita Suomi 100 teemaan

Nilsiän Maanpuolustusnaiset ry
"Hei!
Suomen 100-vuotisjuhla lähestyy! Haluamme kunnioittaa sotiemme sankarivainajia. Nilsiän Maanpuolustusnaiset ry on aloittanut valmistelut hautalyhtyjen hankkimiseksi sankarihaudoille. Järvi-Kuopion seurakunnalta on saatu suostumus hankkeelle. Heille on raportoitava hankkeen kustannuksista.

Kaavilla on jo viime vuonna toteutettu samanlainen hanke yhdessä yrittäjien ja eri yhdistysten kanssa. Itsenäisyyspäivänä ja joulunaikaan näkymä on ollut vaikuttava, kynttilät loistavat hangen yläpuolella kauniina rivistönä. Kynttilöiden paloaikakin on pidempi tuulelta suojassa.

Kaavilla on varret painettu maahan ennen routaa ja lyhdyt on kerätty tammikuussa erityiseen säilytyspaikkaan ja varret he keräävät myös ennen kevätsiivousta säilytykseen. Nilsiässä on löydettävissä myös hyviä säilytyspaikkoja.

Toivomme asialle myötätuulta mahdollisimman monelta taholta!

Yhteistyöterveisin
Nilsiän Maanpuolustusnaiset ry
Anneli Loimi pj
044 5822349"

Valtakunnallinen Suomi100 informaatio

Suomen suuri vuosi 2017

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoa valtakunnallisista sivuista saat tämän linkin kautta

Pohjois-Savon Suomi100 informaatio

Tutustu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan Pohjois-Savossa Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat kokoavat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden tapahtumat yhteiseen maakunnalliseen Suomi 100 -tapahtumakalenteriin. Kalenterissa julkaistaan maksutta tapahtumatietoja juhlavuoden ohjelmaan hyväksytyistä tapahtumista eri puolilta maakuntaa. Lisätietoa Pohjois-Savon informaatiosivuista löydät tämän linkin kautta.

Sivuston etusivulta löytyy kalenteri, josta pääset katselemaan Pohjois-Savon alueen Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia.

Kuopion Suomi100 informaatio

Kuopion kaupunki juhlistaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa Suomi100-juhlavuotta 2017 omalla ohjelmahankkeella, jonka Valtioneuvosto on hyväksynyt Suomi100-ohjelmaan. Kuopion kaupungin informaatiota Suomi100 osalta löytyy tämän linkin kautta.

Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat kokoavat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 tapahtumat yhteiseen Suomi 100 -kalenteriin. Kalenterissa julkaistaan maksutta tapahtumatietoja juhlavuoden ohjelmaan hyväksytyistä tapahtumista eri puolilta maakuntaa.

Tämä hakulinkki Suomi 100+Kuopio tuo Kuopion alueen kaikki tapahtumat esiin.

Tule tekemään Kuopion Suomi 100 -ohjelmaa!
Lisätietoa:
Elina Prepula, tuottaja/tiedottaja Kuopion musiikkikeskus
p. 044 7182 364
elina.prepula(at)kuopio.fi, www.kuopio.fi