Ota kantaa ja vaikuta alueesi asioihin

Osallistu ja vaikuta

Kuopion kaupunki haluaa kuntalaiset mukaan päätöksentekoon yhä aikaisemmassa vaiheessa. Strategisena tavoitteena on parempi vuorovaikutus kaupungin toimijoiden ja asukkaiden välillä. Yksi merkittävä askel on Kuopion kaupungin käyttöön ottama Otakantaa.fi-palvelu.

Kuopion kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivu
http://www.kuopio.fi/web/paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta
http://www.demokratia.fi/

Pitäjäraadit (viitattu 5.4.2017 https://www.kuopio.fi/pitajaraadit)

Kuopion kaupungin strategiassa 2020 yksi keskeinen tavoite on asukkaiden ja järjestöjen ottaminen mukaan kaikkeen suunnitteluun, toimintaan ja päätöksentekoon.

Kuopiossa aloittaa toimintansa vuonna 2017 kuusi Pitäjäraatia, jotka perustetaan kaupungin kuntaliitosalueille Riistavesi, Vehmersalmi, Karttula, Nilsiä, Maaninka ja Juankoski. Pitäjäraatien toiminta käynnistetään uuden valtuustokauden alussa 1.6.2017 lukien. Pitäjäraati toimii kaupunginhallituksen asettaman lähidemokratiajaoston alaisuudessa.

Pitäjäraadin tehtävänä on edistää alueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä alueen kehittymistä. Ne tarjoavat alueen asukkaille väylän kehittää alueensa palveluita, demokratiaa ja yrittäjyyttä.

Nilsiän Pitäjäraadin puheenjohtajaksi valittiin Outi Väätäinen.
Nilsiän uuden pitäjäraadin varsinaisia jäseniä ovat Hanna Liira, Tuula Kuosmanen, Tomi Ikonen, Tanja Holopainen, Helena Liukkunen, Tiina Jaakkola, Jukka Parviainen (varapj), Hanna Pietiläinen, Outi Väätäinen (pj) ja Irma Hyvönen.

Varajäseniä ovat Jani Pentikäinen, Toivo Rissanen, Jukka Savolainen, Veli Taskinen, Sakari Pentikäinen, Raimo Korhonen, Eila Tolppanen, Sari Leskinen, Marianne Ruuskanen ja Lea Pekkarinen.

Pitäjäraadin tehtävänä on tuoda liitoskuntien asukkaiden ääni kuuluville Kuopion päätöksenteossa.

Lisätietoa löytyy sivustolta http://www.kuopio.fi/pitajaraadit

 

Osallistu yhteistyöhön, koulutuksiin ja vierailuihin!

Tuomme tässä terveisiä ja kutsuja paikallisilta yhdistyksiltä tai muilta toimijoilta osallistua eri tavoin Nilsiän alueen tai laajempaan kehittämiseen.

***

Energiakävelyllä keskustellaan taloyhtiöiden energia-asioista

Miten taloyhtiöissä voidaan parantaa energiatehokkuutta? Miten taloyhtiöiden tulisi varautua sähköautojen yleistymiseen?

Näihin ja muihin taloyhtiöiden energia-asioita koskeviin kysymyksiin saadaan vastauksia Energiansäästöviikon Energiakävelyllä 10.10.2017 klo 17.00-19.00. Tilaisuus alkaa lyhyellä infolla valtuustotalolla, jonka jälkeen kävellään kahteen Suokadulla sijaitsevaan kerrostalokohteeseen. Tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessahttps://my.surveypal.com/energiakavely. Kävelylle mahtuu enintään 35 henkilöä kerrostalokohteiden tilarajoitteista johtuen.

Tilaisuus on tarkoitettu isännöitsijöille, taloyhtiöiden hallituksen jäsenille ja asukkaille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Kysymyksiä tilaisuudesta tai taloyhtiöiden energia-asioista voi esittää tapahtuman Facebook-sivulla.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kuopion kaupungin alueelliset ympäristönsuojelupalvelut ja Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa – KierRe -hanke. Tiedotteen voit lukea tästä!

***
Hei! Kuopion kaupungin koulujen syyslomaviikkoa vietetään jälleen viikolla 42 (16.-22.10.2017). Tule mukaan järjestämään lapsille ja nuorille hauskaa tekemistä ja ohjelmaa perinteisen, jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Supersyysloman merkeissä ja Suomi 100 Yhdessä-teeman hengessä!

Supersyyslomaan on edellisinä vuosina osallistunut n. 10 000 – 14 000 lasta ja nuorta sekä lukuisa määrä perheitä. Viikon aikana on hyvä mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa uusille harrastajille!

Pyydän teitä ilmoittamaan ohjelmanne, aika, paikka, hinta, minkä ikäisille suunnattu, mahdolliset ilmoittautumiset, yhteystiedot ym. ma 18.9.2017 klo 12 mennessä: jonna.forsman(at)kuopio.fi
Aineistot sähköpostin viestikentässä tai wordina ilman mitään muotoiluja, kiitos!

Jos järjestätte ohjelmaa Kuopio hallissa, uimahallissa tai Lippumäessä, sopikaa aikataulut ensin Lari Kilpeläisen lari.kilpelainen@kuopio.fi ja Laura Korhosen laura.maria.korhonen(at)kuopio.fi kanssa!

Tapahtumat kootaan nettiin Kuopion kaupungin sivuille ja ilmaisjakelulehteen laitamme mainoksen. Ohjelma menee vanhemmille myös Wilman kautta.
Teille ei tule ilmoituskuluja. Toiminnan toivomme olevan maksutonta tai tapahtumaa varten räätälöity tarjous (ei normaali lasten hinta)!

Pahoittelen, että tämä viesti tulee joillekin teistä monta kertaa. ;-)

Mukavaa syksyn alkua kaikille!

Ystävällisin terveisin,
Jonna Forsman
kulttuurisuunnittelija
Kuopion kaupunki
Hyvinvoinnin edistäminen
Minna Canthin katu 24, 2. krs., 70100 Kuopio
puh. 044 718 2468
jonna.forsman(at)kuopio.fi
www.kuopio.fi


 

 

 

 

 

 

 

Pitäjäraadit

Kuopiossa aloittaa toimintansa vuonna 2017 kuusi Pitäjäraatia. Pitäjäraatialueet ovat Nilsiä, Juankoski, Riistavesi, Vehmersalmi, Karttula ja Maaninka.
Raatien jäsenet, jotka ovat tavallisia kuntalaisia, valitaan Pitäjäkokouksissa. Joka kotiin (20.-23.3.2017 ) jaetussa Kohtaamisia-vaalilehtdessä oli infopaketti myös Pitäjäraatien valinnasta.

Lisätietoa saa:
Liisa Jokela
Aluekoordinaattori p.
 044 7188 922
sähköposti - e-mail: liisa.jokela(at)kuopio.fi